Plesni tečaji za odrasle

Plesni tečaji za odrasle

S plesnimi tečaji pričnemo v soboto, 21. 9. 2019

Urnik

Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Sobota Nedelja
17.00
Plesni tečaj za odrasle
Začetni tečaj
17.00
19.00
18.00
Plesni tečaj za odrasle
Plesna rekreacija (solo)
18.00
19.00
19.00
Plesni tečaj za odrasle
Nadaljevalni tečaj
19.00
21.00
20.00
Plesni tečaj za odrasle
Tečaj za veterane
20.00
22.00
Plesni tečaj za odrasle
Preplesavanje
20.00
21.30
Plesni tečaj za odrasle
Višji nadaljevalni tečaj
20.00
22.00
Plesni tečaj za odrasle
Izpopolnjevalni tečaj
20.00
22.00
21.00

Ponedeljek

 • Plesni tečaj za odrasle
  20.00 - 22.00

Sreda

 • Plesni tečaj za odrasle
  18.00 - 19.00
 • Plesni tečaj za odrasle
  20.00 - 21.30

Četrtek

 • Plesni tečaj za odrasle
  20.00 - 22.00

Petek

 • Plesni tečaj za odrasle
  20.00 - 22.00

Sobota

 • Plesni tečaj za odrasle
  17.00 - 19.00
 • Plesni tečaj za odrasle
  19.00 - 21.00
No events available!

Učitelji

Gregor Vovk

Gregor Vovk

direktor in plesni učitelj

Plesni učitelj z licenco PZS in ZPVUTS. Kot sin ustanovitelja in direktor Plesnega centra Dolenjske s svojo vizijo kakovostnega in trdega dela nadaljuje tradicijo uspešne in kakovostne plesne šole. Delo z ljudmi, željnimi plesa, mu daje dodatno energijo in nov zagon za plesno ustvarjanje.

Maja Osterman

Maja Osterman

plesna učiteljica

Plesna učiteljica z licenco PZS in ZPVUTS. Ekonomistka po izobrazbi, zaposlena v novomeški Krki, že od mladih nog pleše v Plesnem centru Dolenjske. Svoje znanje, ki ga je pridobila od Borisa in Mirjane Vovk, želi po 18 letih plesanja prenesti tudi na nove generacije.

Ana Arh

Ana Arh

plesna učiteljica

Kandidatka za vaditeljico plesa z licenco PZS in ZPVUTS s svojim glasbenim znanjem pripomore k zanimivejšim plesnim uram. Ana je diplomirala na Akademiji za glasbo, zaposlena pa je v Glasbeni šoli Marjana Kozine v Novem mestu. Glasba in ples se tako pri njej prepletata vse življenje.

Plesna rekreacija

Plešemo ob sredah ob 18. uri

Da ne bo pomote – to ni aerobika ali zumba. To je vadba, ki vsebuje elemente standardnih in latinsko-ameriških plesov. Tako se skozi vadbo prepletajo koraki tanga, rumbe, sambe, foxtrota, ča ča ča-ja, angleškega valčka, salse, hip-hopa… Vselej se je na vadbo treba pripraviti – temu je namenjen prvi, ogrevalni del vadbe, kateremu sredi osrednji-glavni del ter na koncu še tretji del – sprostitev in razteg.

Namen plesne rekreacije je predvsem osvojiti plesne korake posameznih plesov ter seveda razgibati telo in tako ohranjati dobro kondicijsko pripravljenost. Z vadbo se tako naučite, poleg plesnih korakov še gibanja in koordinacije v prostoru, koordinacije gibov rok in nog.

Torej, zdaj ni več dileme, če ste mogoče brez soplesalca. Enostavno nas obiščite in zaplešite z nami na plesni rekreaciji! Vabljeni vsi, ki ste brez para za ples, pa vseeno želite migati v plesnih ritmih.

Družabni plesi

Med standardne plese sodijo angleški valček, dunajski valček, quickstep in slow fox. Med latinsko ameriške plese pa sodi samba, rumba, cha cha cha, paso doble in jive. To zvrst plesa odlikujejo tudi čudovite plesne obleke, ki se na parketu s plesnim parom in glasbo zlijejo v pravo plesno harmonijo.
V sklopu plesnih tečajev za odrasle pa se lahko vpišete na plesne tečaje različnih težavnostnih stopenj.

Začetni plesni tečaj

Plešemo ob sobotah ob 17. uri

Začetni plesni tečaj je namenjen parom, ki se še niso srečali s plesom. Gre za tečaj učenja plesne abecede, pri čemer se naučite korakov standardnih (angleški in dunajski valček, tango, quickstep ter fokstrot) in latinsko ameriških plesov (samba, rumba, čačača, jive) ter disco foxa in polke.

Nadaljevalni plesni tečaj

Plešemo ob sobotah ob 19. uri

Po dobrem in uspešnem začetku, plesno pot nadaljujemo z nadaljevalnim plesnim tečajem. Nadaljevalni plesni tečaj je namenjen tistim, ki želijo svoje osnovno plesno znanje nadgraditi. Na tem tečaju se naučite povezovati osnovne korake posameznih plesov v enostavnejše plesne kombinacije. Ples na tej stopnji že postane zanimivejši.

Višji nadaljevalni plesni tečaj

Plešemo ob četrtkih ob 20. uri

Po dobrem in uspešnem začetku, plesno pot nadaljujemo z izpopolnjevalnik plesnim tečajem. Višji nadaljevalni plesni tečaj je namenjen tistim, ki želijo svoje plesno znanje še bolj nadgraditi. Na tem tečaju se naučite povezovati zahtevnejše plesne korake posameznih plesov v kompleksnejše plesne kombinacije.

Izpopolnjevalni plesni tečaj

Plešemo ob petkih ob 20. uri

Izpopolnjevalni plesni tečaj je namenjen ljudem, ki želijo obvladovati kompleksnejše kombinacije posameznih plesov predvsem pa izpopolnjevanje plesne tehnike posameznih plesov. S kompleksnostjo pa spoznate, kakšni virtuozi na plesnem parketu lahko postanete.

Plesni tečaj za veterane

Plešemo ob ponedeljkih ob 20. uri

Plesni tečaj za veterane je namenjen tistim, ki že imajo osnovno znanje posameznih plesov in so stari več kot 50 let. Poudarek je na utrjevanju kombinacij. Seveda je tudi dinamika plesnega programa prilagojena. Nikar pa ne pozabimo, da so srečanja na plesnih vajah polna pozitivne energije in smeha ter z gibanjem krepimo telo in ohranjamo dobro kondicijo.